adesso giver one nordic ny kraft med AWS

Den viden, der giver energi

Hvorfor har vi ikke gjort dette tidligere? Det spørgsmål stillede ONE Nordic Measurement-teknologi sig selv, da de flyttede forretningskritiske data fra serverhallen til skyen. adesso hjælper virksomheden med at migrere uden at skabe den mindste krusning på overfladen, når det kommer til driften. En mission præget af tillid. 

”Med AWS får vi en omkostningseffektiv og skalerbar løsning. Og et mere pålideligt miljø! Jeg er meget imponeret over teknologien, og adesso har lært os meget”, siger Mattias Sjöberg, systemadministrator hos ONE Nordic Measurement technology.

”Vi har fået fuld tillid fra start. Det føles godt at kunne hjælpe ONE Nordic Measurement teknologi med at få bedre service, samtidig med at de sparer penge i den daglige drift”, siger Markus Bergkvist, udvikler hos adesso.

Energiselskaberne nummer et

Når producenten og distributøren inden for energisektoren har brug for teknisk assistance til at optimere deres faciliteter, er ONE Nordic Measurement teknologi et givet førstevalg. En af de prestigefyldte opgaver er at indsamle over 400.000 måleværdier om dagen fra E.ON Energy Distributions elmålere, som er placeret i alt fra husholdninger til de største industrier. De målte værdier styrer blandt andet ladningen, så intet kan gå galt. 

Alt eller intet

En udfordring, når det kommer til driften, har været den ujævne serverbelastning i løbet af dagen. En udfordring, der har vist sig at være dyr.

"Om natten bliver vores målte værdier eksporteret, og serverne arbejder på fuld tid. I dagtimerne falder belastningen, og vi er nødsaget til at betale for overkapacitet”, forklarer Mattias Sjöberg.

En anden udfordring har været, at systemet faktisk består af flere systemer på forskellige servere og databaser. Fejlfinding kan tage lang tid. Manuelle rutiner er påkrævet, når en server er nede, hvilket risikerer uønskede fejlfunktioner.

”Vi vil øge tilgængeligheden og binde driften tættere på os, så vi kan handle hurtigere. Vi ønsker også at skalere op og ned i systemet baseret på vores dataflows. Vi ser en mulighed for at opnå dette gennem en cloud-tjeneste, og det er derfor, vi investerer i AWS.”

AWSome!

At flytte systemet til en cloud-tjeneste skaber en masse nye muligheder. Flere gange er ønskesedlen i samarbejdet med adesso blevet udvidet.

”Vi moderniserer softwaren, så den passer til den nye struktur og bruger de tjenester, der er tilgængelige i AWS. Målet er at bygge en fleksibel arkitektur, der bygger på en masse forskellige mikrotjenester”, forklarer Markus Bergkvist.

”Vi beskriver vores systemer og hvilke udfordringer vi har, og adesso finder så løsninger i AWS. Flere tjenester, vi nu anvender, er blevet tilføjet som lidt af en bonus for os”, forklarer Mattias Sjöberg og nævner afskedigelsen som et eksempel.

Redundansen i Amazon-miljøet minimerer risiciene, og vi kan så undgå afbrydelser. IT-omkostningerne kan reduceres markant.

Længe ventet skalerbarhed

En af de mest bemærkelsesværdige fordele ved flytningen til skyen er evnen til at kontrollere kapaciteten. At skalere op og ned ud fra behov, og kun betale for den plads, du bruger.

"I AWS kan du bruge flere forekomster af den samme tjeneste, når belastningen stiger i løbet af natten. I dagtimerne, når belastningen falder, reducerer man antallet af forekomster og dermed omkostningerne”, siger Markus Bergkvist og tilføjer, at det både handler om at have styr på sin egen infrastruktur og gøre systemet klar til at modtage endnu flere måleværdier i fremtiden. .

”Det er en helt ny måde at tænke på. Vi behøver ikke længere at tage højde for store databelastninger i en begrænset periode. Systemet skaleres automatisk op og ned. For os bliver det meget nemmere at planlægge omkostninger og regne med nye aftaler”, siger Mattias Sjöberg.

Flyt uden nedetid

For at skabe en glidende overgang mellem den tidligere serverløsning til skyen oprettede adesso et hybridnetværk. På den måde kan ydelserne flyttes uden at det påvirker driften. 

”Det er vigtigt at have en plan for, hvordan flytningen gennemføres. Vi valgte ikke at bruge den store strømafbryder, det føltes mere sikkert at tage det trin for trin. Vi ændrer trods alt det grundlæggende i et forretningskritisk system”, siger Markus Bergkvist.

“adesso er vores AWS-leverandør og en vigtig partner. Vi har brug for dem på stedet for at udføre flytningen”, siger Mattias Sjöberg og ser flere styrker ved samarbejdet.

"adesso Scout er en behagelig besætning, der tilbyder præcis den kompetence, vi ønsker."


Nogen spørgsmål?

Der er ingen hjemmeside eller brochure, som kan erstatte et personligt møde for at tale om dine mål og emner. Vi ser frem til en aftale på stedet.

Kontakt

Gem denne side. Fjern denne side.